VG eller Dagbladet?

Min bloggliste

fredag 30. april 2010

Mediene forandrer livet vårt

Mediene forandrer livet vårt. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle legge ut informasjon om meg selv på nettet. Men så kom Facebook. Der skjer alt. Viss du ikke følger med der, kan det hende at du ikke får med deg at det er fest hos Petter på fredag. På youtube kan vi legge ut filmer, noe som jeg har gjort. Vi er mye mer ”åpne” på nettet. Viss du f. eks ikke tørr å si at du liker en person veldig godt face to face, er det lettere å si det på f. eks msn. Jeg gleder meg til fremtiden, hvordan blir utviklingen?

FAMILY GUY

Familiern Griffin (engelsk - Family Guy) er en amerikansk tegnet komedie skapt av Seth MacFarlane for FOX i 1999. Serien ble stoppet i 2002, men positive tilbakemeldinger om seriens utgivelse på DVD og gjenutsendelser på Cartoon Networks Adult Swim fikk FOX til å gjenoppta produksjonen av serien i 2005. Til nå er serien en av få TV-serier som har blitt stoppet og brakt tilbake på grunn av publikumsønsker.

I FG (Family Guy) spiller kjønnsroller en stor rolle. Selve familien Griffin består av: En far (Peter), en mor (Lois), to sønner (Chris og Stewie), en datter (Meg) og en snakkende hund, Brian. I denne familien er alle elsket av hverandre, utenom Meg. Hun går for å være en han/hun/det ettersom hvordan situasjonen er. I denne serien er kvinner kvinner og menn menn. Kvinnene oppfører seg som kvinner. De er imot forskjellige synspunkter mennene har. F. eks: Peter liker å drikke øl, og det blir ofte litt for mye. Dette liker ikke Lois, men det gjør Peter. Mennene i FG oppfører seg som menn. De liker øl, damer og biler. Spesielt Quagmire, han liker veldig godt damer. Alle menn liker damer. Men Quagmire liker dem så godt at han har seg veldig ofte. Men, det som er litt løye er at i en episode får Quagmire vite at det finnes porno på internett, man skulle tro at HAN av alle folk visste det, men det gjorde han altså ikke (klipp av dette under). I FG er det lett å kjenne seg igjen. Når du spiser is litt for fort, kan du få ising i hodet. Dette har FG satt frem på en humoristisk måte (klipp av dette under). Alt i alt, man kjenner seg godt igjen i denne serien uansett om du er mann eller kvinne. FG er en veldig god serie og anbefales ;)

Quagmire får vite om internettporni... www.youtube.com/watch?v=8YX2GnnHU20

Peter får ising i hodet (sorry for dårlig kvalitet...) www.youtube.com/watch?v=rJRhFqc44hM

DEG - Identitet

Identitet av latin idem, det samme, refererer til aspekter ved en person (eller fenomen) som antas å være mer bestandig eller uforanderlig over tid. I dagligspråket har det to adskilte betydninger. Dels en snever betydning som referer det enten til muligheten for å sikre entydig identifikasjon av (oftest) person. Metoder som personnumre og legitimasjon brukes da som identifikator for å sikre at det refereres til riktig individ. Slik definerer Store Verdens Leksikon (Wikipedia, he he) ordet identitet. Hvordan er DU? Når jeg møter personer jeg aldri har møtt før, stempler jeg dem med en gang. Med det mener jeg at jeg bestemmer meg for hvordan de er etter hvordan de er kledd og oppfører seg. Det som er litt artig er at jeg har som regel rett. Men for all del, personen kan ha en dårlig dag og kan gi feil førsteinntrykk. Førsteinntrykket er det viktigste i verden når man skal møte nye personer. Viss du f. eks skal kjøpe deg ny bil, møter du ikke selgeren i klær som får deg til å se ut som en boms. Du er pent kledd og hilser på en høflig måte. Det som skjer (viss du ikke har de rette klærne på deg når du skal kjøpe bil) er at selgeren ignorerer deg. Du, som person, ser ikke ut som en person som har økonomi til en bil. Dersom du har pene klær på deg, stormer selgerne på deg med en gang. Det er viktig å være den DU er. Og husk, førsteinntrykket er viktig!

onsdag 28. april 2010

Fremtidens TV

I fremtiden kommer Tven til å være i 3D. Internett blir vanlig. TVen blir et slags mediesenter i huset. Fremtidens TV har et pent design, og det vil ikke være tykt. TVen kommer til å "se deg"! Det vil snu seg etter hvor du sitter i rommet, justere lysstyrken automatisk etter hvor lyst det er i rommet og den vil være tilsnakkende, som "bytt til TV2" - og så gjør den det.