VG eller Dagbladet?

Min bloggliste

fredag 7. mai 2010

Nyhetene påvirker deg


Viss du ser på nyhetene vil du som oftest oppleve at det er mye krig og vold med i hovedsakene. Da kan folk begynne å tro at verden er forferdelig. Det er pga at de blir påvirket av nyhetene. Selvfølgelig er mediene troverdige, men de har en tendens med å blåse opp saker som EGENTLIG ikke er så store. Mediene elsker å ”skremme” mannen i gaten. Man blir påminnet om vold når vi ser på nyhetene. Men i hvor stor grad blir vi påvirket? For det første kommer det an på hvilken kanal du ser nyhetene på. NRK hadde dette som hovedsaker: Politikk. TV2: Demonstrasjonene i Athen. Det er sånn noen lunde like hovednyheter disse to kanalene har, men i en annen rekkefølge. Jeg husker da selvmordsbombing var ”nytt” i media. Hver kveld var det det første som kom når nyhetene startet. ”En vanlig dag i Irak – En mann sprengte seg selv i luften”… osv. Jeg ble lei av det maset der og er det enda.

Det kommer an på når på døgnet du ser på nyhetene. Viss du ser på Norge i Dag er det bare om gladsaker i Norge. Lokale sendinger handler om lokale ting. Kanskje det er litt vold lokalt også, men som oftest andre saker. Viss du ser på nyheter som hver dag dreier seg om krig og vold kan du fort begynne å tro at verden er forferdelig. Det er den ikke. Verden er bare forferdelig rundt om kring.

1 kommentar:

  1. Mediene er med på å sette dagsorden. De er med på å bestemme hva du skal snakke om og tenke på, hva du skal være redd for og hva du skal glede deg til, hvem du skal godta og hva du skal være redd for. Mediene har mye makt og påvirker oss på en meget forunderlig måte. I innlegget ditt reflekterer du over dette temaet og du bruker egne ord, noe som er meget bra. Du har et bra poeng.

    SvarSlett